Nu kijken of meedoen

‘Ik hoor wat jij niet hoort’

Een voorstelling over het leven met stemmen in je hoofd

Ongeveer 4 – 6 procent van de wereldbevolking hoort op enig moment in zijn leven stemmen die er in werkelijkheid niet zijn. Vaak is het incidenteel of onschuldig. Voor 2 procent levert het grote problemen op in hun dagelijks functioneren.

Stemmen in je hoofd, wat zeggen ze? Hoe werkt het? Wat kun je er (als omgeving) van merken en aan doen?
Deze voorstelling wordt gespeeld door ervaringsdeskundigen. Hun verhalen vormen de basis voor deze productie waarin ook ruimte is voor het publiek om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Voor wie is deze voorstelling?
Je hoort het steeds vaker, verwarde personen in de maatschappij. Wat is een verward persoon en wat als de maatschappij jouw flat blijkt te zijn? Buren, hulpverleners, politieagenten, woningbouwverenigingen hebben er mee te maken. Er is veel onbegrip. Hoe leg je als stemmenhoorder uit dat je soms anders reageert dan andere mensen? Leg je het wel uit? Of hou je het liever geheim? Vaak willen mensen wel vertellen wat zij meemaken, maar niet zelden leidt dit juist tot onbegrip in hun omgeving.
Met deze voorstelling willen de makers dit taboe doorbreken.

Interesse in deze voorstelling? Bekijk de trailer
We spelen deze voorstelling is op locatie live of via film beschikbaar.
Iets voor jouw organisatie? Bel voor meer informatie Karen Alink: 06 – 41368592

De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door de band 1x DAAGS van Movens en is mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Fonds 1818, VSBfonds, Leiden Ontmoet (Gemeente Leiden) en GGZ Rivierduinen.